Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Sådan ventilerer du din garage

Sammenlignet med dit boligareal er din garage sandsynligvis både dårligere isoleret og dårligere designet til effektiv ventilation. Mange sådanne parkeringspladser har et relativt simpelt tag, og hvis der er vinduer, er de få og små. Garageporten forbliver normalt lukket for at beskytte det værdifulde indhold.

Resultatet af dette kan være fugtige garagevægge, et vådt garagegulv, skimmel, svampe og rust - selv på parkerede køretøjer og andre opbevarede genstande - og endda permanente skader på bygningsstrukturen.

Der er ingen tvivl: For meget fugt i garagen er et alvorligt problem. Dette kan ofte spores tilbage til manglende eller dårlig garageventilation. Her er alt, hvad du behøver at vide om "Garageventilation".

Ventilation af garage: Hvor vigtigt er det at have tilstrækkelig luftcirkulation?

Især i den kolde årstid, det vil sige om efteråret og vinteren, kan regn, sne, våde blade og sidst, men ikke mindst, dit regnvåde køretøj hurtigt sørge for, at der samler sig mere fugt i din garage. Tilsvarende påvirkninger trænger direkte ind gennem den åbne garageport og/eller kryber ind gennem dårligt forseglede vinduesrevner og andre utilstrækkeligt isolerede områder.

Hvis du så ikke udlufter din garage korrekt eller i hvert fald ikke tilstrækkeligt, vil fugten hobe sig op. Der dannes kondens på garagens vægge og loft. Dette kan i sidste ende føre til dannelse af salttæring (kaliumnitrat) og skimmelsvamp. Kaliumnitrat viser sig som hvidlige, flagende pletter. Tilsvarende nitratsalte er i stand til at beskadige pudsen og i værste fald endda angribe murværket.
 

Skimmelsvamp kan også forårsage skader på bygninger eller endda på parkerede biler og andre genstande. Derudover er negative helbredsmæssige konsekvenser mulige. Især når en skimmelsvampeangrebet garage er direkte forbundet med huset, bliver tingene hurtigt kritiske. Når først der dannes svamp, som (måske i første omgang ubemærket) breder sig bag skabe og paneler i garagen og i sidste ende i stuen, kan et omfattende renoveringsarbejde være uundgåeligt.

Sidst, men ikke mindst, fremmer øget luftfugtighed dannelse af dryppende vægge og små vandpytter på garagegulvet. Korrosion på biler, cykler, værktøj osv. er i dette tilfælde uundgåeligt.

Alt dette kan dog relativt nemt undgås ved at udlufte din garage.

Fjerne skimmelsvamp i garagen? Du kan gøre det!

Skimmelsvamp dannes ofte hurtigere, end du tror. I mange garager kan man finde små pletter i utilgængelige hjørner, hvor fugt har tendens til at samle sig, og som ikke tørrer så godt. Hvis der er skimmelsvamp i din garage, skal det fjernes med det samme.

Hvis du allerede har store områder med skimmelsvamp i garagen, er det ofte kun et specialfirma, der kan hjælpe. Hvis spredningen er mindre, kan du bruge et specielt rengøringsmiddel. Du bør absolut bære åndedrætsværn og handsker for på den ene side at beskytte dig mod rengøringsmidlet og på den anden side skimmelsvamppartiklerne.

For at forhindre yderligere skimmelvækst, bør du udlufte din garage jævnligt. Derudover kan du male væggene med anti-skimmelsvamp. Hold øje med de områder, der er ramt af skimmelsvamp og lignende områder. Hvis det opstår igen, skal du handle hurtigt for at undgå spredning.

Sådan slipper du af med fugt i garagen

Garagen-Sektionaltor in dark grey

Udluft, udluft, udluft: Så mottoet er, at hvis din garage er mærkbart fugtig, skal du åbne garageporten og alle vinduer.

Hvis der allerede er dannet vandpytter, bør du tørre dem op. Det bedste er også at tørre fugtige vægge af. Fjern også alle andre ting, der bidrager til øget luftfugtighed, såsom blade eller åbne spande med væske.

Når den tydelige fugtighed er fjernet, bør du ikke lukke din garage igen med det samme. Afhængigt af vejret skal du lade den stå åben så længe som muligt, så gennemtrækket tørrer de kritiske områder ordentligt. Hvis vejret er for dårligt, kan bygningsventilatorer, affugtere eller blot ventilatorer hjælpe.

Forebyggelse af fugt i garagen - vores tips

Så du ikke engang skal gå til spørgsmålene "Hvordan fjerner du fugt fra garagen og kommer af med skimmelsvamp?", anbefaler vi - alt efter vejrforholdene - at lufte ud dagligt i en halv time. Åbn porten og alle vinduer. Effekten heraf er især god på kolde, tørre dage. Undgå dog at åbne den ved høj luftfugtighed.

Overvej at installere en garageportåbner med en automatisk ventilationsfunktion for langsigtet, bekvem beskyttelse. Et særligt udluftningssystem vil også spare dig for en masse arbejde og holde din garage pålideligt tør.

Garageporte og tilbehør fra Novoferm

Med garageportsystemerne fra Novoferm kan du reducere risikoen for fugt og skimmelsvamp i din garage enormt meget. Vi tilbyder dig velisolerede løsninger med intelligente udluftningsfunktioner. Stol på innovation, kvalitet og pålidelighed i produkter og service - baseret på mere end 60 års virksomhedstradition.