Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Tilbehør til garageporte

Overblik over garageportsfjedre

I mange private bygninger og erhvervsbyggerier er garageportene ledhejseporte eller vippeporte. Forskellen er, at en vippeport kræver plads foran garagen, når den vipper. En ledhejseport åbner lodret og kræver derfor ikke ekstra plads. Begge garageporte bruger dog garagefjedre, der gør det nemt at åbne og lukke portene.

Novoferm bruger enten en torsionsfjeder eller en trækfjeder til garageporten som portfjeder. Novoferms store udvalg af udstyr til garageporte omfatter også specielle vippeportsfjedre og trækfjederpakker. I denne guide kan du se, hvordan du anbringer garageportens fjeder eller spænder en garageportsfjeder, og hvad du kan gøre, hvis en garageportsfjeder går i stykker.

Funktionen af garageportens fjeder

 

Garageportsfjedre bruges til at afbalancere vægten ved åbning og lukning af porten. Garagefjedrene bærer i den forbindelse hovedparten af den samlede vægt. Når du lukker garageporten, sammenpresses og spændes garageportsfjederen. For optimalt at kunne løse opgaven som modvægt lagrer portfjedrene den deraf følgende energi.

 

Når porten åbnes, frigiver portfjederen igen energien, hvilket gør det nemmere at åbne porten. Derudover kan garageportens fjeder justeres, så portene stopper i en bestemt position og først åbner eller lukker helt, efter at stoppunktet er nået. Denne indstilling er primært til sikkerhed for brugeren.

Sådan anbringes garageportsfjederen korrekt

En garageportsfjeder bør kun anbringes eller spændes af erfarne håndværkere. På grund af risikoen for skader bør de bære arbejdshandsker og sikkerhedsbriller. Ønsker du at udskifte garageportens trækfjeder på en vippeport, kan du enten anbringe den nye garagefjeder nedefra eller oppefra og derefter spænde fjederen.

 

Novoferms spænderør og fjederstrammere hjælper dig med at stramme garageportens fjeder. Med torsionsfjedre kan du give garageportens fjedre den nødvendige spænding med et passende fjederspændehoved eller fjederfæstehoved med integreret fjederbrudssikring.

Brudt garageportsfjeder: Hvad kan du gøre?

En garageportfjeders holdbarhed afhænger af portens størrelse, og hvor ofte den bruges. Derfor kan en garagefjeder gå i stykker, også med tilbehør til garageporte af høj kvalitet. I så tilfælde skal du sikre porten og bestille en ny fjeder til garageporten. Hos Novoferm kan du identificere den rigtige portfjeder ved hjælp af farvekoden. For at få den korrekte trækfjeder til garageporten skal du også bestemme disse mål:

 

  • Portfjederens udvendige og indvendige diameter
  • Garagefjederens længde med kroge foroven og forneden
  • Garagefjederens længde uden krogen foroven og forneden
  • Garagefjederens wiretykkelse eller ståltykkelse

Kan jeg også udskifte fjedrene til garageporten enkeltvist?

Hvis en fjeder på garageporten er gået i stykker eller er defekt, kan du købe individuelle garagefjedre som tilbehør til garageporten. Eksperter anbefaler dog at udskifte alle portfjedrene samtidigt.

Når en ny fjeder og en ældre fjeder åbner og lukker garageporten på samme tid, kan der være spændingsforskelle mellem de to sider. Porten kan køre uens, så den bliver slidt mere i den ene side end i den anden. For at undgå denne for tidlige slitage er det derfor tilrådeligt at udskifte begge garageportens fjedre på samme tid.

Garageporte fra Novoferm

Det kendte specialfirma Novoferm tilbyder dig et stort udvalg af garageporte og garageportstilbehør. Uanset om det er et privat hus eller en erhvervsvirksomhed - hos Novoferm finder du altid den rigtige garageport til dine behov. Du kan vælge mellem ledhejseporte, vippeporte, svingporte, rulleporte og skydeporte. Hvis det ønskes, er det også muligt at få en matchende garagesideport eller en garageport med integreret adgangsdør i Novoferms store sortiment.

Både portene og garageportsfjedrene er kendetegnet ved høj kvalitet og holdbarhed. Stort udvalg af garageportstilbehør gør betjeningen nemmere og øger sikkerhed og komfort. Lad dig inspirere af det store udvalg af forskellige materialer og farver og opgrader dit hjem eller din virksomhed med moderne garageporte fra Novoferm!