Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Rullegarageport - fordele og ulemper stillet over for hinanden

I dag findes der et enormt bredt udvalg, når det drejer sig om til porte til din garage. Markedet imødekommer adskillige materialeønsker og næsten alle tænkelige farver. Der er også mulighed for at tilpasse udseendet af garageporten. Helt fundamentalt skal du dog tage stilling til, hvilken type port du ønsker eller har brug for.

Det er her, tingene bliver lidt vanskelige, for ikke alle porttyper passer til enhver garage. For nogle parkeringspladser giver visse garageporte simpelthen ikke mening. Andre udviser måske et særligt potentiale dér. Garagerulleporten er et design, der med fordel kan bruges forholdsvis ofte. Her kan du læse om dens styrker og svagheder, tips til montering og anden vigtig information om garageporten som rulleport!

Garagerulleporte er særligt velegnede til dette

 • Rulleporte kan monteres i de fleste garager. De kræver kun relativt lidt plads bag garageoverliggeren og er også forholdsvis billige.
 • De er særligt velegnede til lave garager, da de næsten ikke fylder noget, når de er åbne eller sammenrullede. Frihøjden er fuldt anvendelig.
 • Takket være deres bevægelige lameller kan rullegarageporte desuden lukke perfekt på ujævne gulve.
 • Garagerulleporte fås også i alle almindelige bredder: til små åbninger på for eksempel godt to meter til meget brede garageindgange på mere end fem meter.
 • Du kan stadig få rullegarageporte med forskelligt udstyr: Garagerulleport med eller uden fjernbetjening, smart home-funktioner, ekstra isolering mv.
 • Sidst, men ikke mindst, er garagerulleporte tidløse takket være deres rene look og fine lamelkonstruktion.

Dette taler imod en garagerulleport

 • Selv rulleporte kan ikke bruges optimalt overalt: Hvis der er meget lidt plads bag garageoverliggeren, kan oprulningen forhindres.
 • Ydermere er en rulleport til garagen lidt dårligere end sine konkurrenter, når det drejer sig om indbrudssikring. Sådanne porte er ikke helt så nemme at låse. Derudover yder åbningsmekanismen mindre modstand. Varianter lavet af kunststof er endda forholdsvis nemme at bryde igennem.
 • Er du på udkig efter en garagerulleport med dør, kan du desværre ikke finde den. På grund af konstruktionen med de meget smalle lameller kan der ikke integreres en gennemgangsdør.


Det bedste alternativ til rulleporten er nok ledhejseporten. Denne type port eliminerer alle ulemperne og giver mange af de ovennævnte fordele. Ledhejseporte består også af individuelle lameller eller sektioner. Disse er dog større, hvilket gør det muligt at integrere en dør. Ledhejseporten er ikke rullet op, men kører på en skinne lige under garageloftet. Systemet er derfor også meget pladsbesparende. Ydermere er sektionerne ofte lavet af metal, og portene er udstyret med meget trykhæmmende motorer, hvilket gør dem yderst sikre

Sådan installeres garagerulleporten

Installation af rulleporte til garager er relativt kompliceret. Derfor anbefaler vi altid, at du hyrer en fagmand til monteringen. Det er bedst at købe en rulleport til garagen med installation! Med de følgende fem trin kan du sikre dig at have et langsigtet pålideligt system.

 1. Rådgivning: Du får naturligvis omfattende rådgivning om din portinstallation fra en specialvirksomhed som samarbejdspartner.
 2. Måling: De professionelle tager ansvar for alt målearbejde. Så kan du være sikker på, at du får en rulleport, der passer perfekt.
 3. Om nødvendigt fjernelse af den gamle port: Hvis en garageport skal udskiftes, vil gode specialfirmaer også fjerne og bortskaffe den gamle port.
 4. Montage: Ved en garagerulleport med montage monteres denne i henhold til alle gældende forskrifter. Dette sikrer en langsigtet sikker og pålidelig funktion. Der er selvfølgelig garanti.
 5. Ibrugtagning: De professionelle hjælper dig med de første trin til at bruge funktionerne i din nye garageport. Hvis du har vedligeholdelsesproblemer eller spørgsmål, kan du altid kontakte eksperterne.

Findes der også en garagerulleport med dør?

Desværre kan der ikke integreres en dør i en rulleport. I hvert fald ikke direkte ind i porten, der skal åbnes - som det kendes fra ledhejseporte eller svingporte.

Men der findes specielle garagerulleporte med dør. Her monteres gennemgangsdøren dog ved siden af rulleelementet i en ekstra letvægtsvæg. Sidstnævnte er afstemt efter rulleportens udseende, men kan ikke rulles op samtidig.

Den rigtige fjernbetjening til Novoferm garagerulleport

Moderne garagerulleporte åbnes og lukkes elektrisk. Åbning og lukning er meget praktisk via fjernbetjening. Novoferm tilbyder dig en bred vifte af muligheder her. Hos os får du alt, hvad du kan ønske dig, lige fra simple mini håndsendere til stærkt krypterede fjernbetjeninger til kodede trådløse interne knapper og smart home-forbindelser til styring via smartphone!