Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Ledhejseport med dør:

Novoferm Professionelle tips om montering, eftermontering og pleje

En rullegarageport giver private brugere høj komfort. En ledhejseport med dør kan også være til stor nytte til erhvervsgarager. Derfor tilbyder Novoferm et stort udvalg af ledhejseporte med dør, også med vinduer. Til et nybyggeri kan du vælge en ledhejseport med gennemgangsdør eller en sidedør med samme udseende som rullegarageporten.

Hvis du kunne tænke dig at lade dig inspirere af andre brugeres erfaringer med en ledhejseport med gennemgangsdør, kan eksperterne hos Novoferm også eftermontere gennemgangsdøren. Her kan du se, hvilke tips de professionelle hos Novoferm giver til montering, eftermontering og vedligeholdelse af ledhejseporte med dør!

 

Dette skal du huske på, når du monterer en ledhejseport med dør!

Du kan enten få monteret en rullegarageport med dør af en fagmand, eller du kan selv montere en ledhejseport med dør. Vær opmærksom på dette vigtige tip fra en professionel før montering: ”En ledhejseport med gennemggangsdør må kun monteres på det færdige gulv og i den færdige åbning. Vær opmærksom på den mindste påkrævede højde og bredde af garagen".

Her er en enkel trin-for-trin vejledning til montering af en ledhejseport med en gennemgangsdør:

 

 • Skru vægankeret i
 • Fastgør portrammen
 • Installer løbeskinner
 • Ophæng fjederenheder
 • Skru kabelbefæstninger fast
 • Monter dørbladet
 • Installer gennemggangsdør
 • Installer lås

Kan gennemgangsdøren også eftermonteres i ledhejseporten?

Vil du have adgang til din garage gennem en dør, men har du ikke plads til en sidedør? I dette tilfælde slår eksperterne fra Novoferm fast, at du også kan eftermontere gennemgangsdøren. Du kan vælge mellem en ledhejseport med dør og vindue eller en ledhejsegarageport med dør uden vindue.

Vores professionelle tip: Novoferm renoveringsporte kan monteres i de fleste garageåbninger. Hverken en ombygning eller et specialfremstillet produkt er nødvendig!

Efter at have monteret en ledhejseport med gennemgangsdør, har nogle firmaer fundet ud af, at døren oven i købet opfylder lovkravene til en flugtdør. Vores råd: Forhør dig hos de ansvarlige myndigheder om de gældende regler for dørens højde, bredde og tærskel for at opnå godkendelse som flugtdør!

Sådan vedligeholder du din ledhejseport med dør

Den gode nyhed fra eksperterne er: ”Der er ikke behov for meget vedligeholdelse af din Novoferm ledhejseport med dør.” De fleste overflader på rullegarageportene med dør har en topbelægning.

 

Hvis du beslutter dig for en integreret gennemgangsdør, bevares det ensartede udseende af garageledhejseporten med dør i lang tid.

Du skal bare fjerne snavs og støv fra huller og glideområdet på ledhejseporten med dør med jævne mellemrum for at sikre uforstyrret drift.

"Brug ingen slibemidler til rengøring, kun en blød klud og lidt vand," som de professionelle hos Novoferm forklarer.

Det siger de professionelle hos Novoferm om ledhejseporten med dør

Eksperterne hos Novoferm har allerede installeret adskillige døre i private garager og kollektive garager i virksomheder. Eksperterne kan ud fra deres erfaring fastslå, at ledhejseporte med gennemgangsdør giver følgende fordele sammenlignet med garageporte uden dør:

 

 • Gennemgangsdøren giver nem adgang til garagen uden at åbne hele garageporten.
 • Under visse forhold kan gangdøren også fungere som flugtdør.
 • Døren kan åbnes indad eller udad. Hvis det er en flugtdør, skal den altid åbnes udad.
 • Forbindelsen mellem døren og garageporten er termisk adskilt og er vind- og vandafvisende. Dette sparer energi og sikrer, at ledhejseporten med dør har en lang levetid.