Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garageportdrev

dette skal du være opmærksom på

Garageportdrev er meget mere end motorer til at åbne og lukke din garage. De gør dit liv lettere og gør også din overdækkede parkeringsplads mere sikker!

Selvfølgelig giver en garageport med drev dig primært meget større bekvemmelighed. Du kan bruge den til at åbne din garage på lang afstand, og du behøver for eksempel ikke at stige ud af bilen i tilfælde af en kraftig regnbyge. Et andet godt eksempel på bekvemmeligheden ved et garageportdrev er følgende: Du har bogstaveligt talt hænderne fulde. Når du bærer en større genstand ind i din garage, vil du ikke være i stand til at åbne porten manuelt. Betjening af fjernbetjeningen til garageportens motor udgør dog altid et meget mindre problem.

Hvad mange mennesker ikke tænker på, når de overvejer en motordrevet garageport, er den øgede sikkerhed, som sådanne motorer tilbyder. Faktisk udgør elektriske garageportdrev en væsentlig yderligere hindring for indbrudstyve. Derudover tilbyder mange motorer en autostop-funktion for at forhindre personskade, og sidst, men ikke mindst, beskytte din garage mod skimmelsvamp takket være automatisk ventilation.

Som du kan se, kan garageportdrev give mange fordele. Læs her, hvad du ellers skal vide om emnet!

Sådan finder du det rigtige drev til din garageport!

Der er mange ting at overveje, når du køber et garageportdrev. Kun hvis motoren og alt omkring den opfylder dine individuelle krav, kan du virkelig nyde godt af dit garageportdrev. Vær særlig opmærksom på følgende faktorer.

Optimal tilpasning til porten: Du skal selvfølgelig vælge dit drev afhængigt af den specifikke garageport. De mest almindelige typer af garageporte er sving- og ledhejseporte. Svingporten består af et gennemgående dørblad, der svinger op eller ned i en fast karm for at åbne og lukke. Ledhejseporten har også en fast karm. Heri løber rektangulære enkeltelementer, som er forbundet med hinanden via en ledmekanisme, i en skinne. Ved åbning afbøjes elementerne under garageloftet. Derfor findes der specielle garageportdrev til svingporte og til ledhejseporte. Drev til fløjporte er også mulige.

Trækkraft: Udvælgelseskriteriet for trækkraft er også meget vigtigt. Under alle omstændigheder bør du vælge et drev, der passer til størrelse eller vægt af din garageport. Som tommelfingerregel kan man antage, at en port på ti kvadratmeter normalt kræver et drev med en trækkraft på mindst 700 N. Drevteknologien er også relevant her. Nogle portdrev bruger en relativt støjende drivkæde, der skal smøres jævnligt. Mere moderne modeller kører med vedligeholdelsesfri tandremsteknologi.
Udrustning: En garageportmotor kan have mange udrustningsegenskaber. Der er motorer uden stik eller med batteri eller solenergi. Smarthome-funktioner til styring via smartphone er også mulige. Derudover kan fotoceller og andre sensorer sørge for øget sikkerhed. Der skal også tages hensyn til lysstyrken af den ofte integrerede lyskilde og hastigheden af åbning og lukning.

Hvilket garageportdrev passer til min garage?

Allerede så meget på dette tidspunkt: Der er et passende drev til næsten alle garageporte. Men ikke alle drevtyper er egnede til enhver porttype!

Der er følgende varianter:

Til sving- og ledhejseporte: Garageportbladet eller sektionerne flyttes normalt via elementer med hjul og en eller flere føringsskinner - op til loftet i garagen.
Til drejeporte. Dreje- eller fløjporte betjenes normalt via et lineært drev. Det er motorer, der ofte er fastgjort til undersiderne af fløjene. Ved hjælp af en stang eller en hydraulisk cylinder skubber de porten op eller lukker den.
Til skydeporte: Skydeporte skubbes ofte vandret udad eller indad ved hjælp af tandstænger og tandhjul.
Til rulleporte: Rulleporte har normalt et integreret rulledrev. Ved hjælp af en elmotor sættes en aksel i gang, som praktisk talt vikler portlamellerne op.

Sikkerhed ved garageportdrev

Som allerede nævnt kan elektriske garageportmotorer give øget sikkerhed. Dette er især tydeligt i de følgende fakta.

Indbrudssikring: Drev til garageporte udgør en ekstra aflåsning. Derudover kan de udstyres eller kombineres med smarthome-funktioner, som også giver ekstra beskyttelse mod indbrud.
Personbeskyttelse: Moderne elektriske garageportdrev er ofte udstyret med sensorer eller fotoceller. Disse registrerer mennesker og genstande i portens funktionsområde. Porten stopper automatisk, hvis noget er i vejen.
Fugtbeskyttelse: En garageport med et drev holder naturligvis fugt ude af garagen. Den kan dog også selvstændigt eller via (smarthome) automatik åbne lidt og dermed sikre en god ventilation.

Opgradering af garageportdrev? Sådan gøres det!

Kunne du tænke dig at opgradere et drev til garageporte? Intet problem – der findes i dag mange modeller, som relativt fleksibelt kan kobles til en eksisterende port. Opgradering foregår normalt i følgende trin.

Først og fremmest er det nødvendigt at afklare behovet i henhold til ovenstående faktorer - "optimal tilpasning", "trækkraft" og "udrustning".
Så skal du vælge den rigtige drevvariant til din port.
Endelig kan installationen finde sted - helst af en professionel, for ellers kan funktion, sikkerhed og bæredygtighed ikke garanteres.


  1.  

De bedste garageportdrev fra Novoferm

Lige meget, om du vil opgradere et garageportdrev eller har brug for en hel port med drev - Novoferm tilbyder dig den perfekte løsning! Som en af de største europæiske systemleverandører af dør- og portløsninger samt læssesystemer i den private, kommercielle og industrielle sektor, betjener vi selv de højeste krav. Vores virksomhed har stået for kvalitet og pålidelighed i produkter og service siden 1955. Vi fortsætter denne linje i vores udvalg af garageportdrev.