Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Fløjporte - egnede til disse garager

langsomt, men sikkert begyndte at erobre verden, var dette design standarden til sikring af garager. I dag er fløjporte mindre almindelige som garageporte. Men de har en vis charme og også specifikke fordele.

Boligejere stoler derfor stadig gerne på denne klassiske porttype med to fløje, der åbnes og lukkes sideværts. Især i forbindelse med gamle bygninger eller med bondehuse, landejendomme osv. har fløjporte en særlig udstråling. De bruges generelt til bilgarager, men oftere til opbevaring, værksteder, hobby- eller fritidsrum.

Her kan du læse alt, hvad du har behov for at vide, hvis du vil købe en fløjport til din garage!

Hvad er en fløjport?

Fløjporte til garagen er normalt dobbeltfløjet. Det betyder, at de har to portblade, der er monteret på hængsler til venstre og højre. Disse garageporte består i dag ofte af et fast (passivt) inaktivt blad og et bevægeligt (aktivt) blad. Den aktive fløj er praktisk talt en fleksibel garagedør til hurtigt at komme ind og ud af rummet.

Hvis et køretøj eller andre større genstande skal flyttes ind eller ud af garagen, kan det inaktive blad låses op og også åbnes. Dette sikrer en bred passage. De åbne døre er så enten inde i garagen eller udenfor; sidstnævnte variant er meget mere almindelig.

Den specielle konstruktion har nogle vigtige fordele:

Et klassisk, tidløst look – garagefløjporte har ofte en rustik skønhed, men kan også se meget klassiske og moderne ud med visse materialer.
Ydermere tillader portene, at hele rumdybden og garagens højde kan benyttes. De er af vejen i garagen, når de åbnes udad.
Nutidens garagefløjporte har altid en indbygget dør. Det aktive blad kan bruges fleksibelt som ind- og udgang ligesom en hus- eller værelsesdør.
De giver også mange designmuligheder. Særligt træfløjporte kan designes meget individuelt.
Sidst, men ikke mindst, får man med disse porte også forskellige muligheder for yderligere funktioner. En fløjport kan være motoriseret eller ej, og kan være udstyret med ekstra isolering eller endda med smart home-elementer.

Fløjport med dør - dette er vigtigt at bemærke

Garagefløjporte har i dag stort set altid en integreret dør – eller rettere et dørblad. Udstyrsmæssigt er der dog store forskelle. Du bør især sikre dig, at døren og det inaktive blad er forsvarligt låst. Det er også vigtigt - især hvis døren bruges ofte - at have stabile hængsler. En gasfjeder til sikring af slutpositionen er ikke kun bekvem, men giver også sikkerhed, da døren ikke kan åbne eller lukke ukontrolleret. Et portstop til fløjporte giver også mening i denne sammenhæng.

Den rigtige motor - elektriske fløjporte

En motor kan også integreres i en fløjport. Disse porte bevæges derefter normalt ved hjælp af en lineær aktuator. Det drejer sig om motorer, der ofte er fastgjort til de nederste sider af fløjene. En motor skubber en dør op eller lukker den via et led og en hydraulisk cylinder. En elektrisk fløjport med integreret dør er også mulig.

Det handler om tilbehøret - portstoppere og dørstoppere til svingporte

Garagefløjporte kan udstyres med meget tilbehør. Porten bliver først virkelig funktionel med disse ekstra elementer. Portmotor til fløjporte er allerede obligatorisk for brede garageindgange. Men selv mht. mindre detaljer er der et par ting at overveje, når det drejer sig om tilbehør. Portstoppere bør altid monteres på fløjporten for at undgå skader. Desuden kan portåbnerens motorer fjernbetjenes via smart home på en række forskellige måder eller endda kontrolleres automatisk.

Fløjporte fra Novoferm - kvalitet og erfaring

Uanset om du vil udskifte en svingport eller en anden type port med en ny garagefløjport, eller du skal have en port til et nyt byggeri - så har Novoferm altid den perfekte løsning til dig! Vi rådgiver dig også gerne om drevmuligheder til din eksisterende fløjport. Som en af de største systemleverandører af dør- og portløsninger i Europa i den private, kommercielle og industrielle sektor, opfylder vi altid de højeste krav. Vores virksomhed har stået for kvalitet og pålidelighed i produktion, montage og service i mere end 60 år. Vi fortsætter denne linje i vores udbud af garagefløjporte.