Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Elektriske garageporte

de vigtigste ting i hovedtræk

Elektriske garageporte er ikke længere en luksus. Faktisk bliver de nu installeret eller eftermonteret særlig hyppigt. Ikke så mærkeligt, for de tilbyder brugerne mange fordele i hverdagen. Først og fremmest er de selvfølgelig meget nemme at betjene. Det er endda muligt at fjernbetjene dem på flere hundrede meters afstand eller fra alle mulige steder (via app). Du skal ikke længere ud af bilen i dårligt vejr og blive våd, før du kan køre ind i din garage. Du kan også betjene din port, når du bærer uhåndterlige genstande ind uden at skulle sætte dem ned eller foretage andre besværlige manøvrer. En elektrisk garageport giver også et væsentligt plus i forhold til sikkerheden. På den ene side forhindrer drevet døren i at åbne i tilfælde af uautoriseret adgang. Og på den anden side beskytter du din ryg, og skader er praktisk talt udelukket vha. sensorer eller fotoceller. Der er også talrige mulige ekstra funktioner, der kan gøre din dør endnu mere funktionel og mere sikker. Hvis du gerne vil vide mere om den præcise forskel på elektriske og manuelle garageporte, hvordan de specifikke systemer kan eftermonteres, hvad elektriske garageporte koster, og hvornår garageporte med døre giver mening, er du kommet til det rigtige sted.

Elektriske garageporte vs. manuelle garageporte - forskellene

Faktisk er den vigtigste forskel mellem en elektrisk og en manuel garageport den måde, den åbner på. Manuelle garageporte betjenes ofte ved hjælp af et drejehåndtag, som bruges til at flytte døren opad, efter at den er blevet aktiveret og låst op. Ved den elektriske variant udføres arbejdet af en tilsvarende motor, som normalt er monteret på garagens loft. Garageporten hæves via et remtræk eller en kæde. Der er adskillige fordele (allerede nævnt ovenfor) ved denne type port.

Ellers er der ingen specielle porttyper til elektrisk eller manuel betjening. Stort set alle tilgængelige varianter kan anvendes, både med og uden motor: lige fra svingporte og ledhejseporte til fløjporte. Rulleporte er for det meste elektriske garageporte. Med fløjporte er elektriske drev noget mere komplicerede at installere. Her skal der mere plads til portbladene - og det samme gælder drivmekanismen.

Opgradering til elektriske garageporte - sådan gøres det!

Hvis du fremover ønsker at betjene din eksisterende garageport elektrisk, er det ikke noget problem. Opgradering til et specifikt drivsystem kan i de fleste tilfælde udføres relativt hurtigt. Selv nyinstallationen af en port med elmotor kræver normalt ikke større strukturelle ændringer af din garage – forudsat at alt passer.

Da der er en del ting at tage hensyn til ved elektriske garageporte, bør du få monteringen udført af et specialfirma. Dette gøres normalt i fem enkle trin.

Rådgivning: I starten får du en omfattende rådgivning om, hvilke muligheder der giver speciel mening i dit tilfælde.
Opmåling: Fagfolkene tager sig af alt målearbejdet, så du kan være sikker på at få en garageport, der passer perfekt.
Om nødvendigt afmontering af den gamle dør: Du skal selvfølgelig ikke selv nedtage og bortskaffe den garageport, der eventuelt skal udskiftes.
Installation: Specialfirmaet går videre med monteringen i overensstemmelse med alle gældende specifikationer - du får en port, der er sikker og fungerer pålideligt i lang tid fremover med fuld garanti.
Ibrugtagning: Til slut skal du lade fagfolkene forklare alle funktionerne i din nye dør – du vil altid have den rette støtte, også på længere sigt.


  1.  

Du skal regne med disse omkostninger til en elektrisk garageport

Garagen-Sektionaltor in satin grey

Den typiske automatiske garageport uden større tillægsfunktioner koster mellem 1.500 og 3.500 euro med montering. Dette spænd skyldes, at forskellige typer garageporte varierer meget i pris. Selve drevet udgør ofte kun en relativt lille del af totalen.

Svingporte er som regel billigst, efterfulgt af rulleporte og derefter ledhejseporte. Fløjporte er de dyreste. Da drevet også er mere komplekst med dem, betyder det betydelige meromkostninger i modsætning til de andre typer porte.

Hvor nyttige er elektriske garageporte med en dør?

At have en ekstra dør i garagen giver altid mening. Du behøver ikke at åbne garageporten, hver gang du træder ind i rummet. Det bliver ikke så hurtigt koldt i garagen om vinteren, og om sommeren bliver varmen udenfor. Dette er særligt vigtigt, hvis du ikke kun bruger din garage til at parkere din bil, men også for eksempel som værksted, depotrum eller festlokale. Det er ofte upraktisk eller endda umuligt at bygge en sidedør. Elektriske garageporte med døre er her den ideelle løsning.

Novoferm - den pålidelige partner elektriske garageporte med montering

Leder du efter en pålidelig, kundeorienteret og erfaren partner til montering af din garageport, er Novoferm det rigtige sted for dig. Vi tilbyder dig en omfattende service – uanset om det drejer sig om en installation i et nybyggeri eller en udskiftning. Du kan også få garageporte med døre hos os. I alle tilfælde får du udførlig rådgivning, professionel (afmontering og) montering af din garageport og al den hjælp, du har brug for til at sætte dit nye system i drift.